In de Blauwpoortshaven, naast de Beestenmarkt, runt Olivier Verschelling (2003) zijn drijvende koekmakerij. Hier wordt de originele Leidsche koek gebakken, in verschillende varianten. 

Over de Leidsche Koek.

Omstreeks 1600 genoot de lokale elite van de Leidsche kanteling. Deze naam veranderde snel in Leidsche kletskop. De huidige koek wordt gemaakt naar een recept uit 1602 dat geperfectioneerd is door de patissiers van restaurant IDD. Naast de kletskop maken wij twee andere variaties; een lichte koek met donkere chocolade en een donkere koek met witte chocolade. Ook serveren wij de lekkerste koffie to go. Kom snel proeven!  

Openingstijden

  • Elke maandag gesloten
  • Elke dinsdag gesloten
  • Elke woensdag 11.00 - 17.00 uur
  • Elke donderdag 11.00 - 17.00 uur
  • Elke vrijdag 11.00 - 17.00 uur
  • Elke zaterdag 10.00 - 17.00 uur
  • Elke zondag 11.00 - 17.00 uur

Locatie