De leukste Pride tips in Leiden

In september vieren we Pride in Leiden. Bezoek jij een mooie queerfilm in het Kijkhuis? Doe je mee met de schrijfwedstrijd of ben jij erbij tijdens de Pride Leiden botenparade? Lees hieronder onze tips.

Het water op!

Op 7 september is het zover: de Pride Leiden botenparade! Ga los op de muziek van dj’s en kijk langs de historische Leidse grachten naar de kleurrijke botenparade.

De botenparade vertrekt om 14.30 uur vanaf het Galgewater en vaart tot ongeveer 17.00 uur door de historische binnenstad via Turfmarkt, Oude Vest, Haven, Oude Rijn en Apothekersdijk.

Bekijk het event

Afterparty bij de Nobel

Na de parade nog even doorfeesten? Het officiële slotfeest is net zoals vorig jaar in de Nobel! Ga uit je bol op de muziek, aan elkaar gemixt door de beste dj's in town. Geniet van Traffamafia, Babs, Discotheef, Yaro Mila en Discozwemmen. Zet deze maar alvast in je agenda, want dit wordt een onvergetelijke ervaring voor de gehele LGBTQIA+ gemeenschap, vol liefde, acceptatie en trots. Samen vieren we de diversiteit!

Kaartjes voor de Afterparty

Zin om te lachen?

Bezoek één van de twee Queer comedy nights! Op 5 september lach je je een ongeluk bij Pride Comedy in de Nobel. Verwacht een avond met de allerleukste Queer comedians van Nederland en een prachtige vertegenwoordiging van de community op het podium.

De avond voorafgaand aan de Pride Leiden – op 6 september – is er een speciale Lachstof Queer-editie in de Leidse Schouwburg. Een avond met muziek, vrienden én goede queer comedians.

Vanuit je luie stoel

In het Kijkhuis geniet je van de mooiste, grappigste en meest ontroerende queer-films. Op woensdag 4 september kijk je naar ‘PRIDE’, de ultieme hoopvolle feel-good-film die benadrukt hoe belangrijk Pride was én is. Na film wordt de zaal omgetoverd tot een heuse Pride Karaokebar.

Op zaterdag 7 september geniet je van de film ‘Moonlight’, het Oscarwinnende verhaal van Barry Jenkins over een zwarte homoseksuele jongen in Miami.

Kijkhuis Pride special

Brunchen in de Oudheid

Tijdens Pride Leiden kun je in het Rijksmuseum van Oudheden lekker cultureel snacken met een queer reis door de tijd. Brunch op 7 september in het museumcafé en laat je door conservatoren en museummedewerkers meenemen langs verhalen over seksuele- en genderdiversiteit in de oudheid, van de prehistorie tot de Romeinen.

Inloop vanaf 10:30. Toegang tempelzaal is gratis. Brunch voor €8,50.

Queer reis door de tijd

Queer-audiotour

Nog meer LHBTQI+-verhalen over de oudheid horen? Doe dan na afloop de queer-audiotour. Van het liefdesleven van keizer Trajanus tot de grote pruiken van het Egyptische echtpaar Maya en Merit. In deze audiotour hoor je hoe de mensen van verschillende antieke culturen vorm gaven aan gender en seksualiteit en kijk je met een nieuwe blik naar de manier waarop het museum die presenteert.

Deze audiotour kun je het hele jaar luisteren en is gratis bij aanschaf van een entreekaartje voor het museum.

Luister nu

Schrijven, schrijven, schrijven

Bezoek de grootse uitreiking van de Queer Quill schrijfwedstrijd bij Sijthoff Cultuur! Ontdek gedichten en verhalen van regenboogschrijvers en hun bondgenoten.

Tip, tot 1 september lever je je eigen werk in, krijg je feedback van een professionele jury en maak je kans op het winnen van de felbegeerde Queer Quill Beker.

Kaartjes zijn nu gratis te bestellen. 

Tickets

Wat is er nog meer te doen?