Oktober is de woonmaand!

In Leiden vind je de leukste conceptwinkels, accessoires en aankleding voor je huis. Of je nu voor jezelf iets unieks zoekt, of dat perfecte cadeau voor iemand anders. Lees snel onze tips.

Denk in concepten

Coelemon is een conceptstore aan de Haarlemmerstraat. Je vindt hier kleding, interieur-artikelen, shampoos, parfum en een grote variatie aan accessoires.

Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor een speciale gelegenheid of gewoon iets moois om jezelf mee te verwennen, de zorgvuldig samengestelde collectie heeft voor ieder wat wils.

Coelemon vind je op Haarlemmerstraat 205.

Haal de natuur in huis

Wonderful Nature op Breestraat 114C is een verwonderwinkel in natuurlijke woonaccessoires. De collectie is breed én geen dag hetzelfde.

Het is een winkel vol unieke woonaccessoires, van mineralen tot vlinders en insecten en van planten tot paperwork. Laat je verrassen door de bijzondere producten, zoals de collectie aan opgezette dieren. Alle dieren zijn op een verantwoorde manier verkregen en opgezet. 

 

Oase van groen

Op zoek naar bijzondere planten om je huis mee op te fleuren? Bij Avalon in Leiden ben je aan het juiste adres, namelijk op Haarlemmerstraat 190. Deze sfeervolle plantenwinkel in de Haarlemmerstraat biedt een uitgebreide collectie kamerplanten, cactussen, succulenten en meer en je kan er zelfs een terrarium workshop volgen!

Voor de ervaren plantenliefhebber én de beginnende plantenverzorger.

Naturals by San

In de Pieterskerk-Choorsteeg op nummer 6 vind je Naturals by San, een winkel met bijzondere en duurzame interieur items. Van mooie houten vijzels, handbeschilderde keramiek, kussens en krukjes tot handgemaakte accessoires uit Marokko en plaids. Perfect voor leuke interieurcadeu’s, ook met Leiden thema! Zo heeft Sandra de leukste bordjes met Leidse iconen erop. 

 

Bloemenparadijs in Leiden

Op zoek naar een uniek cadeau of wil je je huis opfleuren met een prachtig boeket? Bij Bloem & Lifestyle op Doezastraat 18 vind je altijd wat je zoekt. Met een frisse blik op bloemen en planten creëert het team van Bloem & Lifestyle de meest trendy bloemstukken. Bloemen fleuren nu eenmaal je huis heerlijk op, vooral wanneer je kiest voor warme herfsttinten. 

Toe aan iets warms?

Hotel Rumour, gelegen aan de voet van de historische Burcht in Leiden, biedt een veelzijdige en gastvrije ervaring voor elke gelegenheid. Begin je dag met een heerlijke kop koffie of geniet tussen het shoppen door van een lunch op het ruime terras in een gezellig binnenhofje in de Burgsteeg. Hotel Rumour is ook perfect voor een borrel en diner.

Wist je dat Hotel Rumour ook Disco Bingo, sfeervolle filmavonden en levendige feestjes organiseert?

Ontdek meer