Leidse herfsttips

De bladeren vallen van de bomen en het wordt langzaam kouder. De herfst is in aantocht! De herfstige dagen zorgen dat er zowel binnen als buiten genoeg te doen is. In oktober zijn in Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden én in Museum de Lakenhal nieuwe tentoonstellingen te zien. Welke past er bij jou? Ontdek ook de fijnste wandelingen en terrasjes voor een zonnige herfstdag. 

450 jaar Leidse optochten

Museum De Lakenhal viert met 'Leiden viert feest – 450 jaar optochten' de rijke traditie die Leiden aan optochten kent. In de tentoonstelling is een aantal bijzondere bruiklenen te bewonderen, waaronder een schilderij van de 3 October Vereeniging.

'Leiden viert feest' biedt een unieke gelegenheid om schilderijen, prenten, kostuums en andere historische objecten te bekijken die de geschiedenis van 450 jaar optochten in Leiden in beeld brengen. 

Ontdek 450 jaar feest

Een hele kudde dinosauriërs

Na meer dan tien jaar opgraven, prepareren en onderzoeken is het zover: Naturalis komt met een nieuwe tentoonstelling, Triceratops: de kudde.

De Triceratops is een reusachtige planteneter is een icoon uit het dinotijdperk. En uiterst zeldzaam bovendien, wereldwijd is maar een handvol skeletten te zien! Tot nu! 

Vanaf vrijdag 18 oktober is de kudde te bewonderen in het museum, voor het eerst samen.

Kijken naar de kudde

Ontdek de bronstijd

En er is nog meer tentoonstellingsnieuws! Rijksmuseum van Oudheden komt met de eerste overzichtstentoonstelling in Nederland over de bronstijd vanaf 18 oktober.  

Deze tentoonstelling 'Bronstijd: Vuur van verandering' gaat over een fascinerende periode in onze geschiedenis, die ruim vierduizend jaar geleden begon met de introductie van het nieuwe metaal brons, wat leidde tot grote veranderingen in de samenlevingen van Europa.  

De expositie brengt de mooiste en de meest bijzondere voorwerpen bij elkaar, met bijzondere bruiklenen uit musea in Nederland en de rest van Europa.   

Meer over de tentoonstelling Bronstijd

Hoe goed ken jij je stad?

De VVV aan de Stationsweg heeft vijf toffe herfstwandelingen voor je. Ontdek bijvoorbeeld de highlights van de stad met de Leidse Loper en de plekken waar Rembrandt zijn jeugd heeft doorgebracht met de Rembrandt Route.

Gek op geschiedenis? Wandel de Pilgrimroute of open de deuren van de hofjes op de Hofjesroute. Ben je meer van de wetenschappelijk feiten? Dan is de Science Route door binnenstad en over het Leiden Bio Science iets voor jou! 

Alle routes zijn verkrijgbaar in de VVV voor €6,95. 

Alle stadswandelingen

Van cultuursnuiven krijg je honger

Op de hoogte blijven van alles wat er in Leiden gebeurt? Check de Uitagenda