In Leiden de wereld rond

In Leiden ontdek je de wereld. Bezoek meerdere werelddelen op één dag, proef het beste uit de Amerika's en wandel door een jungle dichtbij huis. Bij Bioscopen Leiden verzamel je stempels voor in je paspoort en met de wandelingen langs muurgedichten ontdek je vreemde talen in Leiden. Lees snel verder.

Alle continenten op één dag

Ga de wereld rond in het Wereldmuseum Leiden. In de zalen over de Amerika’s bezoek je de koudste bewoonde gebieden ter wereld en leer je over de Maya’s, Azteken en Inca’s. Reis naar Azië en sta stil bij de religieuze voorwerpen uit Tibet zoals het dansschort, de sieraden uit Turkmenistan en de bronzen plaquette vol halfedelstenen met daarop de Boeddha.

Nog t/m 3 november bezoek je de tentoonstelling In Schitterend Licht, waar je hedendaagse Afrikaanse kunst ontdekt. 

Meer Leidse musea

Internationale hapjes en drankjes

Ervaar de wereld met lekker eten, hapjes en drankjes. Geniet van shared dining bij Pipa Streetfood Bar aan de Morsstraat met gerechtjes van over de hele wereld, liefst met cocktail of mocktail in je hand.

Liever naar de andere kant van de wereld? In het hart van Leiden bevindt zich Buddhas, hier komen de authentieke Thaise keuken en eigentijds interieur samen.

Alle horecatips

Paspoortstempels verzamelen

Bij Bioscopen Leiden reis je deze zomer over heel de wereld met de mooiste films tijdens de zomerspecial Reis rond de Wereld in het Kijkhuis. Op 1, 8, 15 en 22 augustus kijk je films uit verschillende landen en regio’s: vier weken, vier landen, vier topfilms. 

Natuurlijk is er een verfrissend drankje bij iedere voorstelling. Als je komt kijken, krijg je ook een paspoort en een stempel bij iedere voorstelling die je meepakt. Voor degenen die op de laatste avond een vol paspoort laten zien, wacht een passende beloning.

De wereld rond!

Ciao! Bonjour!

Voel jij je pas echt in het buitenland wanneer je vreemde talen om je heen hoort? Wandel dan eens één van de muurgedichtenwandelingen in Leiden, zoals de wandeling langs vreemde schriften. Op de Leidse muren zijn namelijk gedichten te vinden in allerlei talen: Chinese en Japanse karakters, Cyrillische, Georgische, Arabische en Griekse alfabetten. Via de website lees en luister je de gedichten onderweg.

Bekijk muurgedichtenwandelingen

Jungle aan de Singel

Waan je even in het oerwoud met tropische temperaturen. Ontdek de mooiste bloemen en planten in de Hortus botanicus Leiden.

Tijdens de zomer zijn er kinderactiviteiten, yoga, wandelingen met gids en speciale rondleidingen waarbij je leert over geuren in de plantenwereld.

Meer over de Hortus

Pasar Leiden

Beleef Indonesië tijdens Pasar Leiden op 31 augustus. Op dit festival ontdek je Indonesische cultuur, zoals muziek, dans en eetcultuur. Kinderen vermaken zich in de knutsel- en leeshoek. En natuurlijk is ook de enige echte Vliegerkoning, Rubens Agaatsz, van de partij met zijn prachtige handgemaakte vliegers.

Deze editie vindt plaats in het Pesthuis, slechts 10 minuten wandelen vanaf station Leiden Centraal. 

Meer Pasar Leiden

Ontdek Japan

Breng een bezoek aan het Japanmuseum SieboldHuis en je bent even in Japan. Het museum, gehuisvest in een historisch grachtenpand, biedt een uitgebreide verzameling Japanse kunst, kunstnijverheid, natuurhistorische objecten en kaarten. Deze zomer leer je alles over de kimono in de tentoonstelling 'Kimono. Spiegel van Moderniteit'.

Bekijk Japanmuseum SieboldHuis

Meer zomervakantietips