De leukste shoptips voor de herfstvakantie

In Leiden vind je alles voor een geslaagde herfstvakantie. Denk bijvoorbeeld aan handwerk- en knutselspullen en mooie kinderkleding. Tussen het winkelen door een pauze? Neem een lekkere koffie bij D.E Café of lunch eens bij Floor's Coffee & Brunch Bar.  

Oerlemans

Oerlemans is een schoenenwinkel op Hogewoerd 31 speciaal gericht op kinderen. Je vindt hier persoonlijk advies in een ontspannen sfeer en met een groot aanbod.

Oerlemans (kinder)schoenen is écht een begrip in Leiden. Wist je dat er al sinds 1955 een schoenenwinkel zit met deze naam? 

Heerlijk creatief

Zin om te schilderen, handwerken, bakken of knutselen? Bij Pipoos vind je alles wat je nodig hebt om jouw fantasie en creativiteit tot leven te brengen. Het brede assortiment is altijd up-to-date en groeit mee met de laatste trends op het gebied van tekenen en schilderen, handwerken, bakken, knutselen met kinderen en vele andere hobby's. 

Je vindt Pipoos op Haarlemmerstraat 45. 

Koffie'tje doen?

Het nieuwe D.E Café aan de Aalmarkt 19 in Leiden biedt een perfecte mix van moderne sfeer binnen de historische context van de stad. Dit café trekt een divers publiek aan, van studenten en lokale bewoners tot dagjesmensen die genieten van alles wat Leiden te bieden heeft.

Harlem Kids

Harlem Kids heeft haar winkel gevestigd in de bruisende Haarlemmerstraat in Leiden op nummer 39. Het is een vrolijke kinderwinkel. Je vind hier onder anderen kinderkleding, knuffels, speelgoed, sieraden, accessoires voor de kamertjes en nog veel meer!

Je shopt er merken zoals Little Dutch, Jollein, Rice, Mushie, Happy horse, Kidzroom, Frigg, Dhink, Trybike en nog veel meer!

Floor's voor iedereen

De Doezastraat heeft een primeur. Hier is de eerste glutenvrije horecagelegenheid van Leiden geopend: Floor’s coffee & brunch bar. Bij Floor’s Coffee & Brunch Bar op Doezastraat 1B geniet je van een relaxte sfeer, goede koffie en verse brunchgerechten. 

Al hun eten is glutenvrij, zodat iedereen zorgeloos kan genieten, ongeacht allergieën, intoleranties of voedselgerelateerde aandoeningen. 

Van Lith Bonbons

Al ruim 20 jaar een goed adres voor (h)eerlijke bonbons, rumbonen, nougat, truffels, smeltchocolade en diverse andere heerlijkheden.

Van Lith Bonbons begon onder in een kelder op het Rapenburg, uit pure enthousiasme en liefde voor chocolade. Nu zit de winkel al ruim negen jaar op de Lange Mare 44a.

Meet & Make

Meet & Make is een inspirerende handwerkwinkel in het hart van Leiden op Stille Rijn 13, in een nieuwe stijl voor creatieveling met een passie voor breien, naaien, quilten, haken of borduren. “Een handwerkprojectje maakt je minder gehaast en juist rustiger. Het is als yoga voor je hoofd."

Bij Meet & Make kun je terecht voor alles op het gebied van handwerken: van wol tot quiltstof en van borduurpakketten tot haakaccessoires. 

Winkel en webshop, werkplaats én ontmoetingsplek. Ze zijn er voor iedereen, jong en oud.