Zes tips voor een solo avontuur!

Of je nu al vaker een solo-reis hebt gemaakt of voor het eerst alleen op avontuur gaat, Leiden heeft van alles te bieden. Van ontspannen in Café Pieter tot op ontdekking in de Hortus botanicus Leiden!

Op ontdekkingstocht in de Hortus

Bezoek de Hortus botanicus Leiden, de oudste botanische tuin van Nederland, en geniet van een ontspannen moment in je eentje. Struin langs bijzondere planten, bloemen en eeuwenoude bomen. Het is de perfecte plek om even tot jezelf te komen en de stilte te ervaren, midden in het bruisende hart van Leiden.

Wist je dat? De beroemde wetenschapper Einstein bezocht de Hortus tijdens zijn tijd in Leiden om ook te ontspannen tussen de bomen! 

Meer over Hortus

Ontmoet de jonge Rembrandt in Leiden

Bezoek de Young Rembrandt Studio en ontdek de wereld van de jonge Rembrandt. In een interactieve ervaring leer je over zijn vroege leven en carrière, en bekijk je een 3D-video van 7 minuten over zijn eerste stappen als kunstenaar. De studio is gratis te bezoeken en bevindt zich op de Langebrug 89 in Leiden. 

Wist je dat? Rembrandt was pas 14 toen hij zich inschreef aan de Universiteit van Leiden!

Bezoek Rembrandt

Koffie en brunch? Hier moet je zijn!

Bij Floor’s Coffee & Brunch Bar geniet je van een relaxte sfeer, goede koffie en verse brunchgerechten. Met een knusse uitstraling en een fijne plek om te zitten, is het ideaal voor wie op zoek is naar een ontspannen pauze tijdens een dagje Leiden.

Wist je dat? Al hun eten is glutenvrij, zodat iedereen zorgeloos kan genieten, ongeacht allergieën, intoleranties of voedselgerelateerde aandoeningen. 

Genieten van cultuur

Geniet van cultuur in Leiden met een bezoek aan de Leidse Schouwburg. Met zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur biedt de schouwburg een unieke sfeer die elke voorstelling bijzonder maakt. 

Liever een film? In het Kijkhuis bekijk je onafhankelijke films en arthouseproducties in een knusse, intieme sfeer. Ideaal voor een ontspannen middag.

Wist je dat? De Schouwburg het oudste theater van Nederland is!

Beleef Leiden vanaf het water

Een rondvaart door de Leidse grachten is een ontspannen manier om de stad te ontdekken. Bij de Leidse Rederij geniet je van een rondvaart met gids die leuke verhalen over de stad verteld. Een perfecte manier om Leiden vanuit een ander perspectief te ervaren!

Wist je dat? De Leidse grachten werden vroeger gebruikt om textiel en bier te vervoeren! 

Even opladen in het Café Pieter

Café Pieter is een fijne plek om even op te laden tijdens een dagje Leiden. Geniet van een heerlijke koffie of lunch terwijl je. Het café heeft een ontspannen sfeer, perfect om even alleen te zitten en te genieten van de rust. 

Wist je dat? De Pieterskerk is de rustplaats van de beroemde wetenschapper Jan Steen! 

Lees meer